Co przygotować?

1. Zabierz dokument tożsamości

Aby móc udzielić Ci porady niezbędne będzie podpisanie oświadczenia, w którym należy wskazać swoje imię, nazwisko, adres zamieszkania oraz numer PESEL.

2. Przygotuj dokumentację sprawy

Na spotkanie zabierz wszystkie dokumenty, które zgromadziłeś w danej kwestii, także te, które mogą wydawać Ci się nieistotne. W razie wątpliwości zapytaj o nie osobę, z którą będziesz umawiać się na spotkanie. Dzięki temu osoba udzielająca porady na podstawie rozmowy i przedstawionej dokumentacji będzie mogła zaproponować najlepsze możliwości rozwiązania problemu.

3. Zapisz najważniejsze kwestie

Choć dokumenty to podstawa, to często nie zawierają one wszystkich ważnych okoliczności danego przypadku, dlatego aby uniknąć ich pominięcia przed spotkaniem wynotuj sobie wszystkie znaczące okoliczności, a także to, co wywołuje Twoje wątpliwości. Pomyśl także nad tym kto ewentualnie mógłby być świadkiem w Twojej sprawie.

W razie jakichkolwiek wątpliwości czy i jakie dokumenty należy zabrać ze sobą na spotkanie, nasz zespół służy pomocą – prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy. Odpowiadamy tak szybko jak to jest możliwe.

Sprawdź regulamin uzyskiwania darmowych porad prawnych: https://www.fundacjanegotium.pl/regulamin